Косметика

Ацикловир Вишфа мазь 2,5% - 10,0

Ацикловир Вишфа мазь 2,5% - 10,0

Торговое название 
АЦИКЛОВІР-ВІШФА

Международное название 
Міжнародне непатентоване найменування: Aciclovir 

Общая характеристика 
Загальна характеристика:
міжнародна назва: aciclovir;
основні фізико-хімічні властивості: мазь білого кольору;
склад: 1 г мазі містить ацикловіру 25 мг; 
допоміжні речовини: поліетиленгліколь 1500, поліетиленгліколь 400, пропіленгліколь, емульгатор №1. 

Форма выпуска 
Лікарська форма. Мазь.

Фармгруппа 
Фармакотерапевтична група. Противірусні засоби. Ацикловір. Код АТС D06B B03.

Фармакологические свойства 
Фармакологічні властивості. Фармокодинаміка. Противірусний засіб. Активний відносно вірусу герпесу звичайного (Неrреs simplex) І та ІІ типів, вірусу оперізувального лишаю (Vаrісеllа zoster), вірусу Епштейна-Бара і цитомегаловірусу. Після надходження в клітину, інфіковану вірусом, ацикловір під дією тимідинкінази трансформується в активний ацикловір – трифосфат. Останній реагує з вірусною ДНК – полімеразою та вбудовується в ДНК, яка синтезується для нових вірусів. Таким чином, формується дефектна вірусна ДНК, що призводить до інгібування реплікації нових вірусів.

Фармакокинетика 
Фармакокінетика. При нанесенні на шкіру ацикловір практично в кров не надходить, при повторному нанесенні концентрація ацикловіру в плазмі крові не перевищує 0,01 мкмоль/л. З другої доби лікування ацикловір визначається в сечі на рівні 0,6 мкмоль/л.

Показания к применению 
Показання для застосування. Інфекції, обумовлені вірусом простого герпесу (герпес губ, герпес зовнішніх статевих органів), у тому числі оперізувальний лишай, вітряна віспа, герпетичні ураження у хворих з імунодефіцитом. 

Способ применения и дозы 
Спосіб застосування та дози. Мазь наносять на уражену ділянку шкіри та зовнішні слизові оболонки тонким шаром (із розрахунку: 1,25 см на 25 см? ураженої ділянки) 5 разів на добу з інтервалами 4 години та втирають легкими рухами протягом 1 хвилини. Термін лікування становить 5 -10 діб.

Побочные эффекты 
Побічна дія. Рідко можливі алергічні реакції (висип на шкірі). При перших аплікаціях можуть виникнути: відчуття печіння, слабкий біль у місці ураження, свербіж. Ці симптоми проходять при відміні препарату.

Противопоказания 
Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до ацикловіру або складових мазі; при вагітності; у період годування груддю (під час лікування необхідно припинити годування); дитячий вік до 3 місяців.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами 
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчена.

Передозировка 
Передозування. Малоімовірне.

Особенности применения 
Особливості застосування. Лікування слід розпочинати при появі перших симптомів захворювання. Слід оберігати уражені ділянки від подразнення. Уникати статевих контактів при наявності симптомів герпесу в одного зі статевих партнерів. Не допускати попадання мазі на слизові оболонки порожнини рота, носа, очей, піхви.

Условия и сроки хранения 
Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 8?15 ?С, в сухому та недоступному для дітей місці. Термін придатності ? 3 роки.

Условия отпуска 
Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка 
Упаковка. По 10 г в алюмінієвій тубі; по 1 тубі в пачці з картону.

36817

Аптека интернет цен

Весь товар нашей аптеки сертифицирован
Лицензия на розничную продажу медикаментов 
АЕ №193411 от 28.10.2013 г.

Обратная связь

Аптечная справка
(061) 218-55-55
098-218-55-55

099-218-55-55

ПН-ПТ с 08:00 до 19:00
СБ с 08:00 до 17:00

Присоединяйтесь

Наши аптеки Обратная связь